Μία περίεργη εξέλιξη σημειώθηκε στα ταραγμένα, αν μη τι άλλο, εσωκομματικά ζητήματα των «Σπαρτιατών» τις τελευταίες μέρες, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας αποφάσισε, με δήλωσή του, την επιστροφή των τριών βουλευτών που διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μάλιστα, όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες πριν ο Στίγκας μεταβεί στον Άρειο Πάγο, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να καταθέσει για τη λειτουργία του κόμματος του, ύστερα από εντολή για εισαγγελική έρευνα, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή δια στόματος του πρόεδρου του κόμματος περί καθοδήγησης από κοινοβουλευτικά κέντρα «που παραπέμπουν σε Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε».

Η δήλωση

Το περιεχόμενο της δήλωσης του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλειου Στίγκα για την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών στην Κ.Ο. του κόμματος. Η δήλωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανένα από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας»: 

ΠΡΟΣ: Βουλευτές
κ. Δημητροκάλλη Ιωάννη (Ανατολικής Αττικής)
κ. Κατσιβαρδά Χαράλαμπο (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)
κ. Κόντη Ιωάννη (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.

Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.

Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σημερα στη Βουλή διαβάστηκε η επιστολή του Στίγκα, με την οποία γνωστοποιούσε τις διαγραφές των Κόντη, Δημητροκάλη και Κατσιβαρδά, όπως και οι επιστολές των Μανούσου και Φλώρου, με τις οποίες ενημέρωναν για τη θέλησή τους να ανεξαρτητοποιηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών».

Στίγκας: έχει διαφορές με τον Κασιδιάρη, αλλά θα τον στηρίξει στην Αθήνα...

Επίσης, σήμερα, το πρωί της Δευτέρα, ο Βασίλης Στίγκας μίλησε στο MEGA, όπου, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι οι «Σπαρτιάτες» στις δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του νεοναζί εγκληματία Κασιδιάρη στη λογική του δούναι και λαβείν: «Στηρίζω τον Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, παρότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές. Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Έκλεισε ο κύκλος με τον Κασιδιάρη. Με στήριξε, τον στήριξα».

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι αυτή η υποψηφιότητα ήταν το μήλον της έριδος για τους «Σπαρτιάτες», καθώς αρχικά τη στήριξε ανοιχτά από το βήμα της Βουλής ο «Σπαρτιάτης» βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και στη συνέχεια, ο Στίγκας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας πως «δεν γνώριζε» για όσα ανέφερε ο βουλευτής του και ότι λειτούργησε «αυτοβούλως».