Με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου που διακρίνουν τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και την προώθηση της διεθνούς σταθερότητας, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού στη Βόρεια Αμερική, την AUSA. Μια έκθεση η οποία παρέχει διασύνδεση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της βιομηχανίας, καθώς και την ευκαιρία να παρουσιαστούν από κοντά νέα μηχανήματα, συστήματα και τεχνολογίες.

 

Το περίπτερο διοργανώθηκε και φέτος από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ΓΔΑΕ, με την ενεργή υποστήριξη της Enterprise Greece του υπουργείου Εξωτερικών.

 

«Η φετινή συνάντηση AUSA 2021 επικεντρώνεται στις προτεραιότητες της αμυντικής βιομηχανίας που αφορούν στους ανθρώπους της, τον εκσυγχρονισμό της, την ετοιμότητα των σωμάτων της και την προώθηση συμμαχιών μεταξύ χωρών» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα διατηρούν άριστες σχέσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, οι οποίες επεκτείνονται συνεχώς βάσει της διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» προσέθεσε.

 

Αυτή είναι η 8η χρονιά που η Ελλάδα συμμετείχε στην AUSA, διοργανώνοντας το ελληνικό περίπτερο, και κάθε χρόνο η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την Enterprise Greece, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Οι ελληνικές αμυντικές εταιρείες είναι παγκόσμιοι ηγέτες σε εξοπλισμό και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας και η AUSA αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να επιδείξουν τις δυνατότητές τους όχι μόνο στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και σ’ αυτές των υπολοίπων συμμαχικών εταίρων που συμμετέχουν.

 

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν εννέα ελληνικές επιχειρήσεις σε σύνολο 650 εκθετών από 80 χώρες και 33.000 επισκέπτες, ενώ διοργανώθηκαν και 150 παράλληλες εκδηλώσεις. Όσοι βρέθηκαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με ομιλητές από σώματα ασφαλείας, ηγέτες της βιομηχανίας, κ.λπ., αλλά και σεμινάρια και συναντήσεις επαγγελματικής ανάπτυξης, παρουσιάσεις εταιρειών και προϊόντων.

 

«Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει θετικά στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών της, ενώ το μέλλον του κλάδου εξαρτάται σημαντικά από τη συμμετοχή των εταιρειών σε πολυεθνικά σχήματα» τόνισε σε δήλωσή της η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία συνόδευσε την ελληνική αποστολή στην έκθεση. Γι’ αυτό, προσέθεσε, «η Enterprise Greece ενισχύει ενεργά τη συμμετοχή των εταιρειών του κλάδου στην AUSA προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία με εταιρείες άλλων χωρών που θα συντελέσει στην ανάπτυξη των εξαγωγών τους».