Από το κλίμα των έντονων συγκρούσεων και της ατελείωτης εσωστρέφειας δεν γλύτωσαν ούτε τα γνωστά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Με αναρτήσεις τους στο «Χ» άλλοι λογαριασμοί υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, άλλοι τον Αλέξη Τσίπρα ενώ δεν λείπουν και τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Πιο συγκεκριμένα το γνωστό τρολ Πεν Νταλαούρα, το οποίο είχε μηνύσει πρόσφατα ο Πάνος Σκουρλέτης, παρουσιάζεται σκληρός υποστηρικτής του Στεφάνου Κασσελάκη. Μάλιστα δεν διστάζει να τα βάλει και με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο άλλοτε υποστήριζε με θέρμη. Το τρολ έγραψε μάλιστα με πανηγυρισμούς ότι στο συνέδριο νικήστε ο Κασσελάκης και ηττήθηκαν Γεροβασίλη - Τσίπρας. 

Ένα άλλο πολύ γνωστό τρολ, η Μάρκα2, η οποία μέχρι πρότινος υποστήριζε τον Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε κριτική στον νυν πρόεδρο, αναφέροντας ότι έχασε το συνέδριο και ζήτησε να γίνουν νέες εκλογές. Μάλιστα έριξε τα καρφιά του για όσους κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τέλος ζήτησε ομόνοια για να πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα η αλλαγή στάσης της Μάρκα2 έγινε αντικείμενο σχολιασμού από άλλο τρολ: ένα έγραψε ότι τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι δεν είναι ο Καρανίκας ενώ άλλο τρολ επιτέθηκε στην Μάρκα, γράφοντας ότι ο λογαριασμός ανήκει σε ένα από τα 17 πρόσωπα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που αμφισβήτησαν τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Το «Χ» γέμισε από αναρτήσεις των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και ζητούν εκκαθαρίσεις στελεχών που αμφισβητούν την ηγεσία ενώ άλλα ζητούν να μην χτυπούν τον Αλέξη Τσίπρα, να γίνουν εσωκομματικές εκλογές και αναφέρουν ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δίχως δικαιολογίες. Η δεύτερη διάσπαση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου.

Μερικές από τις επίμαχες αναρτήσεις: