Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την παράταση μιας ώρας που είχε δωθεί λίγο πριν τις 7 το βράδυ οπότε και ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι κανονικά εξελίχθηκε η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα που υπήρχαν ουρές και περίμεναν ψηφοφόροι για να ψηφίσουν. Συγκεκριμένα, δεν δόθηκε νέα παράταση από την ΕΔΕΚΑΠ, ωστόσο δόθηκε εντολή σε όποια τμήματα υπάρχουν ουρές, να ψηφίσουν όσοι βρίσκονται εκεί.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες επρόκειτο αρχικά να κλείσουν στις 7 το βράδυ, αλλά δόθηκε παράταση μέχρι τις 8 το βράδυ. Μέχρι τις 8 το βράδυ η συμμετοχή ανήλθε σε 300.735.

Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων, η οποία και θα δείξει αν κάποιος από τους έξι υποψήφιους κατάφερε να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων. Σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα θα πάει σε β’ γύρο εκλογών, την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, για να αναμετρηθούν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται μέσω τάμπλετ, οπότε εκτιμάται ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Μία πρώτη εικόνα αναμένεται μετά τις 21.30 το βράδυ.

Οι έξι υποψήφιοι -Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης- αναμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ γενικότερα υπάρχει ικανοποίηση στο κόμμα για την αυξημένη συμμετοχή.

Αποτελέσματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να κατακτά την πρωτιά στα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που έρχονται από την Κρήτη.

Πρώτος στο Γαλάτσι στην Αττική είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 410 ψήφους και δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 355.

Πρώτος βγαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τμήματα του Ηρακλείου, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν Άννα Διαμαντοπούλου  και Παύλος Γερουλάνος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης βγήκε νικητής στην κάλπη της Κλειτορίας, που είναι και το πρώτο αποτέλεσμα από την Αχαΐα.

Στην Ύδρα την πρωτιά καταλαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 31. Τρίτος είναι ο Χάρης Δούκας με 14, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 12, εννέα ψήφους πήρε ο Μιχάλης Κατρίνης και τρεις ψήφους η Νάντια Γιαννακοπούλου.