Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλίμου, Θωμάς Γιούργας, απάντησε στην καταγγελία του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, τονίζοντας πως οι κατηγορίες για προπαγάνδα κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής ψηφοφορίας του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης, η παρουσία του και της ομάδας του στο εκλογικό κέντρο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι πολιτική προπαγάνδα. Καταγγέλλει, επίσης, ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να μετατοπίσει την προσοχή από τα προβλήματα της πόλης, χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους επιθέσεις.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θωμάς Γιούργας αναφέρει: 

Για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος της πόλης αποφάσισε να εξαπολύσει λάσπη κατά της αντιπολίτευσης, στρέφοντας τα φώτα αλλού και όχι στις εξηγήσεις που οφείλει να δώσει στο κεφαλαιώδες θέμα της παραλίας του Δήμου μας, ιδιαιτέρως μετά την έκδοση αρνητικής δικαστικής απόφασης.

Παρόλα αυτά, θα απαντήσω στις συκοφαντίες που εξαπολύει, μία προς μία.

Κατ΄αρχάς η παράταξη «ΕΜΕΙΣ στον Άλιμο» ΔΕΝ αποτελεί δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει, αλλά κομματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δημοτική παράταξη όπου μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον τόπο μας.

Υποψήφιοι, μέλη και φίλοι μας, αποτελούν γνωστά μέλη του ΠΑΣΟΚ (όπως οι κύριοι Δημήτρης Δόγκας και Μανώλης Μανωλαράκης), της Νέας Αριστεράς (όπως η Δημοτική μας σύμβουλος Ελένη Μπελιά), της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων (όπως επίσης πάρα πολλά μέλη μας είναι κομματικά ανένταχτοι).

Να θυμίσω μάλιστα ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Ορφανός όχι μόνο είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά σήμερα εκτέλεσε και χρέη μέλους της εφορευτικής επιτροπής των προεδρικών εκλογών στον Άλιμο.

Δεύτερον, ουδέποτε εισήλθα στο χώρο της ψηφοφορίας εντός του Β' ΚΑΠΗ Αλίμου κρατώντας ή μοιράζοντας οποιοδήποτε έντυπο!
Είναι πραγματικά αδιανόητη και θλιβερή η διαστρέβλωση των γεγονότων που επιχειρεί ο μηχανισμός του Δημάρχου.

Αντιθέτως, εντός του χώρου του ΚΑΠΗ (και εκλογικού κέντρου) βρίσκονται σήμερα, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, πολλαπλά αντίτυπα της εφημερίδας του Δημάρχου «Ένα γράμμα από τον Δήμαρχο».

Τέλος, φυσικά και δεν είχα καμία ομάδα μαζί μου! Εκτός κι αν θεωρεί ομάδα το 15 μηνών παιδί μου που είχα στην αγκαλιά μου.

Βρέθηκα για μισή ώρα εκτός του χώρου του ΚΑΠΗ, όπου συζητούσα με μέλη της δημοτικής παράταξης του δημάρχου (!), με τα οποία μάλλον δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει πριν προχωρήσει στη συκοφαντική, παραπολιτική «διαμαρτυρία του».

Όσο για το κερασάκι στην τούρτα της «υπόδειξης υποψηφίου» θα αποτελούσε πράγματι ενδιαφέρον να μας γνωρίσει έστω έναν από αυτούς που δήθεν επηρέασα σε αυτή τη μισή ώρα που μιλούσα εκτός του εκλογικού κέντρου με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και με αντιδημάρχους της διοίκησης Κονδύλη. Τους καλώ να αποκαταστήσουν την αλήθεια!

Δήμαρχε, με αυτή τη ρητορική παραπολιτικού ύφους και την ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας για προφανή γεγονότα που έγιναν δημόσια δείχνετε τις προθέσεις σας να υπεκφύγετε από τις ευθύνες σας στο σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει στην παραλία μας.

Όμως, να ξέρετε ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ να με παρασύρετε στο ύφος και στο επίπεδο που επιχειρείτε να υποβιβάσετε τον δημόσιο διάλογο.

Γι αυτό αφήστε τα «παραπολιτικά» και μπείτε επιτέλους στην ουσία των θεμάτων που πραγματικά αφορούν τους πολίτες.

ΥΓ. Είναι προφανές ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος για όποιον αναπαράγει ψεύδη και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου.

Η καταγγελία του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη

Χθές ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης προχώρησε σε μια ασυνηθιστη  καταγγελία για την εκλογική διαδικασία της εσωκομματικής κάλπης του ΠΑΣΟΚ, όπου αναφέρει τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του κόμματος πως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ξεκίνησε να μοιράζει εφημερίδες για το κόμμα του.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της πόλης αναφέρει ότι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «εγκαταστάθηκε μαζί με την ομάδα του στην είσοδο του χώρου, ώστε να μην τους ξεφύγει κανένας» και προσθέτει ότι μέτετρεψε μία εσωκομματική διαδικασία «σε χώρο δημοτικής προπαγάνδας κατά της Δημοτικής Αρχής».

Εκτός μάλιστα από τα δημοτικά θέματα, υποδείκνυαν, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου, στους πολίτες και συγκεκριμένο υποψήφιο Πρόεδρο. «Σύγχρονες» αντιλήψεις και πρακτικές...

«Πολλοί δημότες του Αλίμου που πήγαν να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έφευγαν αγανακτισμένοι από τη δημοτική προπαγάνδα και τις εφημερίδες που έβρισκαν», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης.