Νίκος Ανδρολάκης και Χάρης Δούκας είναι οι νικητές του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ που καλούνται να διεκδικήσουν την αρχηγία την επόμενη Κυριακή.

Το θρίλερ της εκλογικής βραδιάς αφορούσε τη δεύτερη θέση και έληξε με νικητή τον δήμαρχο Αθηναίων έναντι του Παύλου Γερουλάνου, που βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέλαβε την τέταρτη θέση και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η βραδιά μετατράπηκε σε θρίλερ αφού και η νίκη του Χάρη Δούκα δύναται να χαρακτηριστεί οριακή, εν τούτοις ο Παύλος Γερουλάνος έσπευσε να τον συγχαρεί, όπως και τον Νίκο Ανδρουλάκη κλείνοντας άμεσα συζητήσεις αναφορικά με το αν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης διατήρησε την πρώτη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να πιάσει το 30%. Μάλιστα έχει απώλειες της τάξης του 7% σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του 2021.

Οι δύο διεκδικητές αναμένεται να αρχίσουν από αύριο τις… διαβουλεύσεις με τους υποψήφιους που τέθηκαν εκτός εκλογικής κούρσας στο πλαίσιο συμμαχιών για την επόμενη Κυριακή, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία στο τέλος της ημέρας δεν αφορά τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τους άλλους τέσσερις, αφού δύσκολα ακολουθούν τυχόν παροτρύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση, απομένει μια εβδομάδα προκειμένου να κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.