Μετά το πέρας των εκλογών της 21ης Μαΐου που ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ποσοστό «αυτοδυναμίας» στη Ν.Δ., διακρίναμε όλοι μας πως εξαιτίας της στείρας πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (απλή αναλογική), ακόμα και αυτό το ποσοστό δεν επέτρεψε να κυβερνηθεί η χώρα, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε ξανά σε εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της οικονομίας μας, αλλά και την «αστάθεια» της μη ουσιαστικής διακυβέρνησης.

Από την πρώτη μέρα, λοιπόν, μετά τις εκλογές, η αντιπολίτευση εφηύρε το αφήγημά της προς τους πολίτες για τις επερχόμενες (δεύτερες) εκλογές της 25ης Ιουνίου και αυτό είναι «Πείτε όχι στην παντοδυναμία της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη»!

Εδώ λοιπόν θα πρέπει οι Ελληνες πολίτες να διακρίνουν την «έλλειψη σοβαρότητας» που αντιμετωπίζεται από ένα μέρος του πολιτικού συστήματος και να το απομονώσουν για πάντα! Οφείλουμε λοιπόν να αναδείξουμε ότι, όταν ο ελληνικός λαός επιλέγει ένα κόμμα (Ν.Δ.) να κυβερνήσει, δίνοντάς του το ποσοστό που θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό (Κυριάκο Μητσοτάκη) να πάρει αυτές τις αποφάσεις, σύμφωνα και με το πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027 που έχει παρουσιάσει, για να μπορέσει να συνεχίσει τη σταθερή πορεία της χώρας για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα,

μια Ελλάδα με καλύτερη υγεία, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, μεγαλύτερη εθνική ασφάλεια και αξιοπιστία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μια Ελλάδα που επανέρχεται στην κανονικότητα, κανένας, μα κανένας που υπηρετεί τη Δημοκρατία και διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού δεν θα πρέπει να το παρουσιάζει στον ελληνικό λαό επικαλούμενος πως αυτό είναι παντοδυναμία, αφήνοντας να εννοηθεί ως «αλαζονεία» και μάλιστα να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα προς τις εκλογές!

Αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει απλά υπεύθυνη διακυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στο κόμμα (Ν.Δ.) που εκλέγεται να εφαρμόσει το πρόγραμμά του (και που ο ελληνικός λαός το εγκρίνει, εκλέγοντάς το) και στο τέλος της 4ετίας θα κριθεί γι’ αυτό, θετικά ή
αρνητικά! Αυτό ακριβώς ανέδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, αυτό ακριβώς θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλοι στις 25 Ιουνίου. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχωρώντας μπροστά!

Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά.

*Ο Βασίλης Κατσαρός είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.