To debate των πολιτικών αρχηγών προτίμησαν τελικά οι τηλεθεατές, στην πλειοψηφία τους, χθες το βράδυ της Τετάρτης.

Η μάχη που δόθηκε με τον ημιτελικό του UEFA Champions League ήταν σκληρή, με το debate από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 τελικά να συγκεντρώνει, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το 19,8% της τηλεθέασης. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που μετέδωσε το MEGA, σημείωσε 17,6% στο γενικό σύνολο και 17,4% στο δυναμικό κοινό.

Αναλυτικά στο γενικό σύνολο οι περισσότεροι τηλεθεατές παρακολούθησαν το debate από την ΕΡΤ1, που σημείωσε 19,8%, με τον ΣΚΑΪ να ακολουθεί στην κατάταξη με 10,2%, τον ALPHA με 9,1%, το ΟΡΕΝ με 6,6%, τον ΑΝΤ1 με 4,6% και το STAR με 3,5%.

Αντίστοιχη ήταν η επιλογή και στο δυναμικό κοινό, με την ΕΡΤ1 να βρίσκεται ξανά στην κορυφή με 17,4%, αλλά στην κατάταξη των τηλεθεατών ηλικίας 18-54 ετών ακολουθεί ο ALPHA με 9,3%, ξεπερνώντας τον ΣΚΑΪ που σημείωσε 8,9%, και στη συνέχεια το ΟΡΕΝ με 6,1%, ο ΑΝΤ1 με 5,3% και το STAR με 4,3%.

Στον απολογισμό του για το χθεσινό debate, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok, είπε με χιούμορ: «Για όσους προτιμήσατε να δείτε μπάλα και όχι το ντιμπέιτ, που σε έναν βαθμό σας καταλαβαίνω, λίγες σκέψεις και τα δικά μου συμπεράσματα».