Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ξεφεύγει όλο και περισσότερο. Το θέμα που έχει ανακύψει με τη Ροδόπη και τους μουσουλμάνους υποψήφιους στις εκλογές που εμφανίζονται να μιλούν για «τουρκική μειονότητα» έχει φέρει την Κουμουνδούρου για μια ακόμη φορά σε τραγική θέση. Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για την ΕΥΠ η πλέον χαρακτηριστική.

Την ώρα που με διαρροές ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πείσει πως ενημερώθηκε αλλά «αποσπασματικά» και μετά τις εκλογές,- κάτι που διαψεύδει η Νέα Δημοκρατία με τον πλέον κάθετο τρόπο, - στελέχη της Κουμουνδούρου στηρίζουν τους μουσουλμάνους βουλευτές αλλά και τη θέση που εκφράζουν για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και μιλούν για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

Ο Γιώργος Τσίπρας ήρθε απλά να το τερματίσει. Και να χαρακτηρίσει την ΕΥΠ «εγκληματική οργάνωση» υποστηρίζοντας πως οι παρακολουθήσεις είναι… κακούργημα. Μάλιστα με αφορμή το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του, έχει ενημερωθεί για τις θέσεις των δύο υποψηφίων του δήλωσε ότι:

«Ενημερώσεις κατά καιρούς, άλλοτε περισσότερες άλλοτε λιγότερες, προφανώς τώρα έγιναν πολύ λιγότερες, γιατί η ΕΥΠ έχει λειτουργήσει ως κομματικό μαγαζί και έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα».

Στις συνεχείς ερωτήσεις για το αν χαρακτηρίζει την ΕΥΠ «εγκληματική οργάνωση» δήλωσςε πως «ένα κομμάτι της έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση» για να προσθέσει ότι οι παρακολουθήσεις είναι… κακούργημα.

Ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίσθηκε στον ΣΚΑΪ έτοιμος να αντμετωπίσει το μείζονος σημασίας θέμα που έχει ανακύψει με επιθετικό τρόπο. Από την πρώτη στιγμή. Και αυτό προκειμένου να καλύψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του.