Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να διαγκωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος ως αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια «πόρτα - πόρτα» προεκλογική εκστρατεία προκειμένου ο ίδιος και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν το μήνυμα ως προς την ανάγκη να έχει η χώρα μια ασφαλή αυτοδυναμία.

Οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Και θέλουν να εμφανίσουν τις εκλογές της 25ης Μαΐου ως αυτές που θα κρίνουν το ποιος θα έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ως τις εκλογές που κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση, κυρίως όμως το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα.

Λαϊκισμός και τοξικότητα κυριαρχούν. Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάζει στο μέλλον. Στην επόμενη των εκλογών ημέρα και στην ανάγκη που υπάρχει για σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργώνει τη χώρα. Και έχει σκοπό να βρεθεί σε όσο περισσότερα σημεία μπορεί για να συνομιλήσει απευθείας με τους πολίτες. Οι προεκλογικές περιοδείες του δείχνουν με σαφήνεια τον στόχο του και κυρίως τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει την αυτοδυναμία. Την ασφαλή αυτοδυναμία που θα επιτρέψει τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς περισπασμούς και προσκόμματα.

Παράλληλα, έχει αναθέσει και στα στελέχη του κόμματος σειρά επισκέψεων και περιοδειών σε όλες τις περιφέρειες. Στην Πειραιώς τα πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί με τον καθορισμό του προγράμματος έχουν δώσει ήδη τον… οδικό χάρτη. Έχουν σχεδιάσει τις επισκέψεις και τις ομιλίες των στελεχών του κόμματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους ζητεί και επιδιώκει ασφαλή αυτοδυναμία:

«Και γιατί ζητώ αυτήν την ασφαλή πλειοψηφία; Ακριβώς επειδή πιστεύω ότι μόνο μέσα από τις ασφαλείς ισχυρές πλειοψηφίες μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές. Εξάλλου, η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Ήταν μια ακόμα, θα έλεγα, φαντασίωση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πίστευε ότι μπορούσε με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία».

Και αφού σημείωσε πως «εάν στις κάλπες της 21ης Μαΐου ίσχυε το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα πάμε να ψηφίσουμε τώρα, θα είχαμε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε πως στις επόμενες κάλπες «υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης: ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις για κυβέρνηση. Ψηφίζεις για οτιδήποτε άλλο, είναι ασαφές γιατί ψηφίζεις».