Ηχηρό μήνυμα νίκης, λίγο πριν ρίξει αυλαία η προεκλογική περίοδος και ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, έστειλε ο Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζοντας τις ανάγκες που έχει η χώρα από μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση για να προχωρήσει και να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές οι οποίες εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια.

«Η απάντηση είναι στα χέρια των πολιτών» είπε ο κ. Σκέρτσος ερωτηθείς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το αν θα πάμε σε τρίτες κάλπες ή αν θα επιμείνουν σε ενδεχόμενες συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

«Έχουμε πει ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα συνεργασίας με κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ. Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οποιαδήποτε πόρτα συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία διά των δηλώσεων του αρχηγού του», τόνισε και πρόσθεσε:

«Επομένως αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα, η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει μια υπεύθυνη, ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης για να βγει η χώρα από αυτή την πολιτική εκκρεμότητα στην οποία βρίσκεται εδώ και εβδομάδες παρότι θα μπορούσε από τις 21 Μαΐου με ένα άλλο εκλογικό σύστημα, σαν αυτό που θα εφαρμοστεί την Κυριακή, να έχει ήδη μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να θέσουμε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα της κοινωνικής ανόδου για όλους», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής τουο Άκης Σκέρτσος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη ισονομίας και ισοπολιτείας και πραγματικών ευκαιριών για όλους, αναφέρθηκε ακόμα σε μια κυβέρνηση υπεύθυνη με όραμα για το μέλλον, που μπορεί να κάνει λάθη, αλλά και να «σπάει αυγά» ενώ τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός κράτους που θα υπηρετεί τον πολίτη.

Μπροστά ή πίσω το πραγματικό δίλημμα


Πρόσθεσε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «μπροστά ή πίσω» και σημείωσε ότι η επιμονή μας στην κοστολόγηση των προγραμμάτων είναι μια βαθιά πολιτική και δημοκρατική στάση γιατί συνδέεται με την αξιοπιστία. Η ισχυρή αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για μια αξιόπιστη κυβέρνηση 4ετίας είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι οι εκλογές γίνονται για να έχει η χώρα κυβέρνηση και όχι για να λύσει τα προβλήματά της η αντιπολίτευση. Ακόμα είπε ότι είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή στις εκλογές.