Αρχικά ήταν τα τρόλς, ο διαδικτυακός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη συνέχεια τις χυδαίες επιθέσεις κατά του Διονύση Σαββόπουλου ανέλαβαν επώνυμα στελέχη του κόμματος, υποψήφιοι βουλευτές και προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Όμως ο ίδιος δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να υπερασπιστεί, έστω, το δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.

Έδωσε συνεντεύξεις, έκανε ομιλίες και περιοδείες από την ώρα που ξαμολύθηκαν κατά Σαββόπουλου τρόλς και υποψήφιοι βουλευτές (προσωπικές του επιλογές όπως η Έλενα Ακρίτα) αλλά καμία αναφορά. Ούτε κάποια παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει τη δολοφονία χαρακτήρων που είναι σε εξέλιξη.

Από κοντά φυσικά και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εντυπωσιάστηκε κανείς από την αήθη και χυδαία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Από τις αναφορές Μπίστη και Ακρίτα και άλλων επώνυμων στελεχών του κόμματος. Επιθέσεις που βάλλουν ευθέως κατά του δικαιώματος των πολιτών να εκφράζουν τις θέσεις του όπως αρμόζει στα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Το συμπέρασμα είναι πως ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας καλύπτουν, αν δεν υιοθετούν χυδαίες επιθέσεις όπως αυτή του Παύλου Πολάκη που επανακάμπτει δυναμικά στο πλαίσιο της προσπάθειας πόλωσης του πολιτικού κλίματος και του προεκλογικού αγώνα λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.