Την διενέργεια έρευνας, με αντικείμενο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού, με αφορμή παράλυση που εμφάνισε 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης οφείλεται στις δηλώσεις του κ. Γιαννακού σε τηλεοπτικό σταθμό, στις οποίες συνέδεσε το πρόβλημα που εμφάνισε η νοσηλεύτρια με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, την οποία έκανε η 40χρονη.

Ο κ. Γιαννακός εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση των κάτω άκρων που εμφάνισε η γυναίκα οφείλεται στο εμβόλιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία τέτοια σχετική επίσης ανακοίνωση των γιατρών.

Η προκαταρκτική εξέταση θα διαπιστώσει αν ο κ. Γιαννακός έχει διαπράξει ή όχι το ερευνώμενο αδίκημα.

Η νοσηλεύτρια εμφανίζει συμπτώματα του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barre. Ασύνδετο θεωρεί το περιστατικό ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος.

Η δήλωση του κ. Γιαννακού που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση: «Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».