Ο Στέφανος Κασσελάκης ως… πατριώτης της γραμμής Βελόπουλου –την οποία ακολούθησε και ο έτερος τουρκοφάγος Νίκος Ανδρουλάκης– δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε ν' ακυρώσει την επίσκεψη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Το είπε με σαφήνεια στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action με αποτέλεσα να τρέχει η εκπρόσωπός του, Βούλα Κεχαγιά,να τα μαζέψει.

Δηλαδή, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, δήλωνε πως έπρεπε ο Έλληνας πρωθυπουργός να ακυρώσει την επίσκεψη λόγω της προκλητικής απόφασης του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας.

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός πως η Μονή της Χώρας λειτουργούσε ως μουσείο και όχι ως λατρευτικός χώρος. Ας ξεπεράσουμε το γεγονός πως –αρέσει δεν αρέσει– η ιστορική Μονή βρίσκεται σε άλλη χώρα. Το να υποστηρίζει ένας αρχηγός ότι έπρεπε να ακυρωθεί μια συνάντηση και μια επίσκεψη θα πρέπει να ακολουθείται και από μια σοβαρή ανάλυση και τοποθέτηση επί του θέματος και όχι από κορώνες που απευθύνονται σε ακροδεξιά κοινά.

Ίσως αυτός να είναι και λόγος που η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη βγήκε πρωί πρωί για να τα μαζέψει «επεξηγώντας» ή επιχειρώντας να «μεταφράσει» τα λεγόμενα του προέδρου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι «προφανώς ο πρόεδρος θέλει να πει ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία και προεργασία της συνάντησης. Και εκ του αποτελέσματος αυτό αποδείχθηκε. Και έκανε ακόμη πιο αναγκαία τη συζήτηση για το αν έπρεπε να γίνει η συνάντηση στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν. Όντως φάνηκε πως δεν υπήρξε προετοιμασία».

Με άλλα λόγια άλλα είπε και άλλα εννοούσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Για μια ακόμη φορά. Για πολλοστή φορά. Και για μια άλλη φορά καθίστανται εκτός από τοξικοί και επικίνδυνοι δεδομένου ότι μιλούν και για εθνικά θέματα...