Η αμφίδρομη επικοινωνία Αθήνας- Βρυξελλών με επίκεντρο το «κράτος δικαίου» αναδείχθηκε για 6η συνεχόμενη φορά από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σόφι ιντ Βέλντ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Και αυτή τη φορά, όπως και τις προηγούμενες, με τη συνδρομή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ευγενική χορηγία των Πρασίνων της πολιτικής χλωρίδας.

Στο στόχαστρο πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη την οποία παρουσιάζουν ως αυταρχική, που καταπατά τα ατομικά δικαιώματα, παραβιάζει τις αρχές του κράτους δικαίου, φιμώνει τους δημοσιογράφους, πνίγει τους μετανάστες και γενικά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βασανίζει τους Έλληνες!

Κι αυτοί ως μαζοχιστές επιμένουν να την ψηφίζουν και να θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον… «αυταρχικό» Μητσοτάκη! Προφανώς στο Ευρωκοινοβούλιο δεν κυκλοφορούν ελληνικές εφημερίδες, δεν ακούν ελληνικό ραδιόφωνο και δεν βλέπουν τηλεοπτικές εκπομπές. Και πώς να διαβάσουν, να ακούσουν και να δουν, αφού όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά.

Ευτυχώς, όμως, όπως είπε η Ολλανδή ευρωβουλευτής με σπαστά ελληνικά, «δεν θα μας αφήσει», τουλάχιστον μέχρι να ομολογήσουμε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κράτος δικαίου λειτουργούσε, άσχετα αν λειτουργούσε σε βάρος των άλλων, πάντως λειτουργούσε, και οι δημοσιογράφοι ερευνήσουν ανεμπόδιστα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, και η δικαιοσύνη αποδιδόταν άνευ άνωθεν εντολών, τα τηλέφωνα δεν παρακολουθούντο (πλην του Σαγιά, Πιτσιόρλα και μερικών εκατοντάδων ακόμη), κυρίως δεν είχαμε πολύνεκρες τραγωδίες (μια φωτίτσα στο Μάτι) ώστε να ενεργοποιηθούν τα «προοδευτικά» αντανακλαστικά της Σόφι και των λοιπών συγγενών Παπαδημούλη, Κύρτσου και ΣΙΑ.

Σοβαρά, τώρα, εμφανώς στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και λόγω των ευρωεκλογών άρχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ να ξαναζεσταίνουν τον «χυλό» με τα fake news. Δεν μπορούν στο εσωτερικό να αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και καταφεύγουν σε χυδαίες επιθέσεις εναντίον τους στο εξωτερικό.

Επί της ουσίας όλα αυτά είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου γιατί πέραν του αυταπόδεικτου, αφού εμείς θα ξέραμε καλύτερα από τη Σόφι ότι δεν γράφουμε εκτοπισμένοι από τη Μακρόνησο, δεν έχουν υπάρξει στοιχεία ή έστω ενδείξεις ότι παραβιάζεται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Αυτό που παραβιάζεται είναι η νοημοσύνη μας.

Για να μην πούμε ότι εμμέσως αυτή η συστηματική δυσφήμιση της Ελλάδας αποσκοπεί στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι αυτή η ιδιότυπη σύμπραξη Σόφι, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πράσινων της πολιτικής χλωρίδας, θέλουν να πιστέψουμε ότι πασχίζουν να διαφυλάξουν: το κράτος δικαίου.

Γιατί εάν πράγματι νοιαζόντουσαν για το κράτος δικαίου, δεν θα άφηναν υπονοούμενα για την ομόφωνη δικαίωση της εισαγγελέως Βλάχου όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων της στις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ για διάφορα πρόσωπα, μεταξύ αυτών του Νίκου Ανδρουλάκη. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τη Σόφι την επόμενη φορά να ζητήσει στο ευρωκοινοβούλιο την έκδοση ψηφίσματος για τον Άρειο Πάγο.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, όχι όλοι αυτοί που την υπονομεύουν και μάλιστα με… pushbacks δημοσιεύματα.