Τα έσοδα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που οδήγησε στον θάνατο του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια παιχνιδιών του Ολυμπιακού, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης. 

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη 

Από την πλειοψηφία των ατόμων που παρευρίσκονταν στο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διεξαγωγή του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού λήφθηκε ένορκη κατάθεση. Λόγω του τραγικού αποτελέσματος που είχε η επίθεση των οπαδών των «ερυθρολεύκων», κάποιοι εξ αυτών επιθυμούσαν, όπως αναφέρεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, να καταθέσουν για τον τρόπο οργάνωσης των μελών της «Θύρας 7». Για τον λόγο αυτόν, τρεις τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, υπό τον φόβο πράξεις εκδίκησης ή εκφοβισμού εκ μέρους των κατηγορουμένων. 

Κακουργήματα 

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε και αναλύθηκε συνδυαστικά από τις αρχές, προέκυψε ότι «οπαδοί του
Ολυμπιακού, που αυτοαποκαλούνται “οργανωμένοι”, έχουν συγκροτήσει, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον
όμως από τις αρχές του έτους 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και ιδίως εκρήξεων και εμπρησμών από τα οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών (τελούμενες και κατά τη συμμετοχή σε δημόσιες συναθροίσεις), ανθρωποκτονιών τετελεσμένων και σε απόπειρα, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων, φθορών ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης κατοχής και χρήσης φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κροτίδων, καθώς και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων». 

Ωστόσο, από τις σχετικές έρευνες και μαρτυρίες αποκαλύφθηκαν και οικονομικά οφέλη συνδεόμενα με τη δράση ορισμένων εκ των μελών της οργάνωσης. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, «λαμβάνει χώρα κυρίως στην Αττική, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου με αφορμή αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού εκτός Αττικής, προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα. Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιχειρησιακά δομημένη, δηλαδή έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή που περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη, όπου τα νεότερα ή κατώτερα μέλη αναγνωρίζουν ως επικεφαλής της "Θύρας 7", τους αποκαλούν "μεγάλους" και υποτάσσονται πλήρως στη βούληση και τις εντολές τους». 

Από τη λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ότι «εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς” (ΟΣΦΠ), χωρίς τη συμμετοχή και την “υψηλή προστασία” των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε, άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση. Ειδικότερα, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως οι Α.Ι., Μ.Δ. (αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Ρουμπέτης Βασίλειος) εισέρχονταν όχι απλά
στο γήπεδο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια αρχή
Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο». 

Στρατολόγηση 

Επιπροσθέτως, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προέκυψε από διάφορες καταθέσεις, «λάμβαναν από την ΠΑΕ
Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, ενέργεια που βοηθά την εν συνεχεία στρατολόγησή τους στην εγκληματική οργάνωση, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν τα ίδια. Στην πράξη όμως τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών. Επομένως, μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης, μαζικής διάθεσης εισιτηρίων και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο”, ήτοι σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις». 

«Εργασιακή σχέση με τον Ολυμπιακό και τον δήμο Πειραιά» 

«Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία) είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον δήμο Πειραιά», αναφέρεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο Α.Ι. εργάζεται από το 2018 στο «Red Store Θρυλικά Δώρα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», που είναι το επίσημο
κατάστημα (μπουτίκ) της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Π.Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον δήμο Πειραιά. Οι Μ.Δ. και Κ.Π. προσλήφθηκαν την 1η Ιουνίου 2022 στον δήμο Πειραιά, όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Χ.Μ., Δ. και Χ.Ι.,  εργάστηκαν στον δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20 Απριλίου 2023 έως 19 Ιουνίου 2023. Ακόμη, ο Χ.Μ. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο «Ολυμπιακός ΣΦΠ (δηλαδή στον Ερασιτέχνη) από τις 6 Απριλίου 2020 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2023 (δηλαδή, μέχρι και τη μοιραία εκείνη ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης. Ακόμη, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία 67Ε κατέθεσε ότι στην ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, μετέχουν και οι Π.Γ., Μ.Σ.