Να εξαντλήσουν όποιες δυνατότητες υπάρχουν ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για βασικά δρομολόγια «κορμού», δηλαδή όσα έχουν ως λιμάνια αφετηρίας τον Πειραιά, τη Ραφήνα, τη Θεσσαλονική και την Καβάλα, λαμβάνοντας, όμως, ταυτόχρονα υπόψη και τις ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή η μέση ελληνική οικογένεια, ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ακτοπλόους σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα. 

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, έγινε σε καλό κλίμα και παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Από κυβερνητικής πλευράς, ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η κυβέρνηση σεβάστηκε την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς. 

Από πλευράς τους, επί της αρχής, οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Παύλος Μαρινάκης: Δεν μένουμε απαθείς, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό

Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου, νωρίτερα, γύρω στις 16:00, και θα είχε ως κύρια θεματολογία τις υψηλές τιμές που υπάρχουν στα εισιτήρια των πλοίων. Ειδικότερα, στόχος της σύσκεψης ήταν να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά.

Τέλος, να σημειωθεί πως σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ: «Δεν μένουμε απαθείς. Θα δούμε το θέμα, θα μετρήσουμε το πρόβλημα, θα δούμε σε ποιο ποσοστό αυτές οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες. Αυτό που θα κάνουμε είναι το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε πάντα προς όφελος των πολιτών».