Το 54% των πολιτών πιστεύει ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco.

Ειδικότερα, απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (ποσοστό 54%) πιστεύει ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του γκάλοπ –του οποίου το πρώτο μέρος παρουσιάστηκε χθες στον Alpha– καταγράφεται η απογοήτευση των πολιτών, αφού στην ερώτηση: «Ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης» απάντησαν «ο κανένας».

Στο υπόλοιπο ποσοστό, το αποτέλεσμα με το υψηλότερο ποσοστό αποτυπώνεται μόνο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το 14% πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική.

Αντιθέτως, μόλις το 4% εκτιμά ότι εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο ποσοστό (4%) θεωρεί ότι η Ελληνική Λύση θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη εναλλακτική.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από 9 έως 14 Σεπτεμβρίου με τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, διατηρώντας άνετο προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων, το ΠΑΣΟΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα με 13,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στην τέταρτη θέση, μετά την Ελληνική Λύση, με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 9,1%.