Το όνομα και τον λογότυπο του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Κηφισιάς, Νέα Ερυθραίας και Εκάλης παρουσίασε ο Βασίλης Ξυπολυτάς σε εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών περισσότεροι από 2.000 δημότες. 

Με όνομα της υπερκομματικής δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται το «ΝΑΙ», ο Βασίλης Ξυπολυτάς κάλεσε τους πολίτες να πουν με τη σειρά τους «ναι» στις ιδρυτικές αρχές του συνδυασμού με έναν ευφάνταστο και σύγχρονο τρόπο: κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πέρα από την παραδοσιακή υπογραφή του καταστατικού, οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο, «σκανάροντας» το QRCode που εμφανιζόταν σε γιγαντοοθόνη, το οποίο τους κατηύθυνε σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο της ιστοσελίδας του συνδυασμού. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Ξυπολυτάς εξηγούσε τους στόχους που θέτουν ο ίδιος και η παράταξή του για τον Δήμο Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, ζητώντας από τους δημότες να «εγκρίνουν» δια βοής την ίδρυση του συνδυασμού και των επιδιώξεών του. «Νιώθω συγκλονισμένος με την ανταπόκριση του κόσμου, που πραγματικά διψά, όπως και εμείς, για μια επόμενη ημέρα στον Δήμο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους. Επιλέξαμε συνειδητά το «ΝΑΙ» ως όνομα της δημοτικής μας παράταξης, γιατί στέλνει ένα μήνυμα θετικό και ενωτικό. Ξεκινάμε με όραμα να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε, αφού όλοι οι δημότες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες για την πόλη μας. Για αυτό ζήτησα από τους πολίτες να ψηφίσουν τις ιδρυτικές μας αρχές. Πρόθεσή μας είναι να ακούμε και να δίνουμε λύσεις. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε σκληρά, τεχνοκρατικά, με δομημένο πρόγραμμα και έχοντας πάντοτε τις πόρτες μας ανοιχτές» δήλωσε ο κ. Ξυπολυτάς μετά το τέλος της εκδήλωσης. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους γλαστράκια με μικρά φυτά, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την προοπτική του δήμου να «ανθίσει», αλλά και κλείνοντας το μάτι στην κίνηση που είχε κάνει πριν από 18 χρόνια, όταν ως πρωτοεισερχόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε μοιράσει σπόρους για καλή τύχη.