Την εκλογή της πρώτης γυναίκας δημάρχου στον Δήμο Σαρωνικού επισφράγησαν οι πλέον από 400 δημότες της Αναβύσσου που έδωσαν πανυγηρικό κλίμα στην τελευταία προεκλογική ομιλία της επικεφαλής της παράταξης Ενας Σαρωνικός για Όλους, Δήμητρας Ράπτη!

«Σας καλώ την Κυριακή να προσέλθουμε στην κάλπη με τη σκέψη στην ευθύνη της επόμενης ημέρας. Όχι πισωγυρίσματα, όχι βήματα στο άγνωστο. Σταθερή πορεία. Να διορθώσουμε τις αδυναμίες που έχουμε διαπιστώσει, μα κυρίως να προγραμματίσουμε την επόμενη πενταετία. Μακριά από υπερβολές, μακριά από λαϊκίστικες κορώνες. Αυτή την Κυριακή, πίσω από το παραβάν ακούμε μόνο την καρδιά μας» τόνισε η Δήμητρα Ράπτη καταχειροκροτούμενη.

Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στους πολιτικούς της αντιπάλους σημειώνοντας: «Όλο το προηγούμενο διάστημα μου έλεγαν να μην έρθω στην Ανάβυσσο. Υποστήριζαν πως η Ανάβυσσος είναι δική τους. Αυτή είναι η αντίληψή τους για τον τόπο μας, ότι τους ανήκει. Ότι τους ανήκετε, είστε κτήμα τους και σας ορίζουν».

«Τέσσερα χρόνια απέδειξα ότι λειτουργώ συναινετικά, ότι είμαι υπέρ της σύνθεσης και όχι της διχόνοιας, ότι είμαι άνθρωπος των χαμηλών τόνων και των αποτελεσματικών έργων. Αυτά τα ερμήνευσαν ως αδυναμία. Μικρόνοες, εγκλωβισμένοι στις υποσχέσεις τους, ανίκανοι να προσεγγίσουν την κοινωνία μας ισότιμα. Θεωρούν πως είναι ανώτεροι και περιφέρονται με στρατό υποτακτικών να πείσουν για τη δήθεν αξία τους.

Αλλά τους γνωρίζετε και τους γνωρίζουμε. Από την καλή και την ανάποδη. Ανίκανοι, αναποτελεσματικοί, δέσμιοι συμφερόντων.

Με κρυφές ατζέντες, μεσίτες για τον τόπο μας. Υποτελείς. Αυτοί είναι που διεκδικούν την ψήφο σας με ιλουστρασιόν προγράμματα αλλά χωρίς κανένα πραγματικό σχέδιο» σημείωσε.

Η υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους οι Γιώργος Σωφρόνης και Δημήτρης Παπαχρήστου είναι ακατάλληλοι εξηγώντας πως «δοκιμάστηκαν, απέτυχαν αλλά ζητούν μια ακόμα ευκαιρία. Να την κάνουν τι;».

«Ο Γιώργος Σωφρόνης βλέπει ότι του γυρίσατε την πλάτη και τρέχει έντρομος να παρουσιάσει ένα δήθεν ‘’χρίσμα της ψυχής’’ γιατί κανένα άλλο δεν μπορεί να έχει από κόμμα.

Δεν καταλαβαίνει ότι το χρίσμα δεν το δίνουν τα κόμματα αλλά οι δημότες. Εσείς, απόψε μου δίνετε το χρίσμα να οδηγήσω τον Δήμο Σαρωνικού μπροστά. Με δεσμεύετε να μην υποκύψω σε πιέσεις, σε συμφέροντα. Να προστατέψω τα δικά σας συμφέροντα και να παραδώσω τον τόπο μας καλύτερο στην επόμενη γενιά» τόνισε και αναφέρθηκε σε προσπάθειες εξαγοράς των δημοτών.

Απαντώντας στα όσα διακινούνται για συμφωνία με τον πρώην δήμαρχο σημείωσε: «Γιώργο Σοφρώνη η Δήμητρα Ράπτη είναι στον δεύτερο γύρο με εντολή από τους δημότες για έναν Σαρωνικό για όλες και όλους. Αν εννοείς πως θα συνταχθείς αποδεχόμενος πλήρως το πρόγραμμά μας και τις ηθικές μας αξίες είσαι καλοδεχούμενος. Πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι μεγάλο το βάρος που σου ζητώ να σηκώσεις και δεν είσαι μαθημένος».

Σχολιάζοντας πως ο Δημήτρης Παπαχρήστου «περιφέρει δεξιά και αριστερά τηλεοπτικούς αστέρες για να μαγέψει τα πλήθη» αναρωτήθηκε: «έχουν τόση λαχτάρα αυτοί οι δήθεν λαμπεροί για τον Δήμο Σαρωνικού; Πείτε με αφελή αλλά γιατί να το κάνουν; Μία σκέψη μόνο περνά από το μυαλό μου. Είτε για προσωπικά οφέλη είτε κατόπιν εντολής» καλώντας τον να απαντήσει τι από τα δύο ισχύει. Τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τολμήσει απολογισμό και τον χαρακτήρισε «άξιο αντίπαλο του Γιώργου Σωφρόνη με μηδενικό έργο»!

«Δεν είναι όμως μόνος του. Φρόντισε να μαζέψει γύρω του και άλλους αποτυχημένους. Πρώην αντιδημάρχους που ενδιαφέρονταν μόνο για τις καρέκλες, τον βασιλιά των ρουσφετιών που ‘’για την καρέκλα πάω και με τον διάολο’’. Δεν είναι δικά μου αυτά τα λόγια, δικά του είναι…» συμπλήρωσε.

«Καταθέσαμε το πρόγραμμά μας και ζητώ αυτή την Κυριακή να το ψηφίσετε:

  • Για έναν δήμο καθαρό
  • Για έναν δήμο ασφαλή
  • Για έναν δήμο φιλικό
  • Για έναν δήμο με υποδομές
  • Για έναν Δήμο Σαρωνικού για όλες και για όλους» είπε η Δήμητρα Ράπτη παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της παράταξης Ένας Σαρωνικός για Όλους.