Οσμή πυρίτιδας κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει τις διαδικασίες με καβγάδες και έντονες λογομαχίες, στους διαδρόμους του ξενοδοχειακού χώρου. Αφορμή αποτέλεσαν οι κάρτες εισόδου και ο τρόπος διανομής τους στα μέλη.

Ένας έντονος διαπληκτισμός του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου Παππά, με τον Κώστα Καρανάσιο και τον Σάκη Οικονόμου φαίνεται ότι ήταν μόλις η αρχή, στο γαϊτανάκι των εσωκομματικών διαξιφισμών, με ορίζοντα την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη νέου προέδρου. Η πλευρά υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι κάποια άτομα που δεν είναι μέλη πήραν την κάρτα ενώ η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Και να μην υπάρξει σήμερα απαρτία, θα τη βρουν αυτοί, λέει η πλευρά Κασσελάκη ενώ η άλλη πλευρά απαντά ότι όλα θα γίνουν νόμιμα. Η ΠΓ δεν εισηγήθηκε τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, όμως οι πληροφορίες λένε ότι θα τεθεί από μέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να δρομολογηθεί ο αποκλεισμός του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία κίνηση αντιπερισπασμού οι υποστηρικτές Κασσελάκη καταγγέλλουν ανοιχτά τη διαδικασία αναφορικά με τον τρόπο που δίνονται οι κάρτες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και δεν μπαίνουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, απέχοντας από τη διαδικασία και επισημαίνοντας πως «δεν νομιμοποιούν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του».

Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως ο αριθμός του σώματος προσδιορίστηκε στα 293 μέλη από τα 296, ενώ μέσα στην αίθουσα θα βρεθεί μόνο η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, για να μεταφέρει την πολιτική θέση των «Κασσελικών».

Την ίδια ώρα, μία ομάδα εξ αυτών παραμένει... ετοιμοπόλεμη έξω από τον χώρο της συνεδρίασης, έτοιμη για το κίνημα του... δρόμου.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επίσης δεν παρίσταται στη συνεδρίαση, φρόντισε με μία ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να ντυθεί τον μανδύα της ψύχραιμης και ενωτικής υποψηφιότητας, με «όρους ηθικής και οράματος», τασσόμενος κατά της όποιας επιχείρησης διαγραφής ή αποκλεισμού Κασσελάκη και προβάλλοντας ότι η απόσυρση εξωδίκου από τον… μαινόμενο Στέφανο ήταν δικό του επίτευγμα.

Ο Πολάκης σε… ρόλο νηφάλιου και ενωτικού προέδρου

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεκδικήσω την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ταύτισα τον σκοπό μου, για μια φορά ακόμα, με το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης με όρους αριστερής ηθικής και οράματος. Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται.

Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες. Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’ αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή, ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά. Ένα πρόγραμμα ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ της κοινωνίας της εργασίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων που αξίζουν μια ισότιμη ευκαιρία στην Χώρα τους και των αδύναμων.

Απευθύνομαι στο δημοκρατικό λαό αυτής της χώρας, από τους τίμιους συντηρητικούς-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας.

Μια νέα πολιτική αναδιανομής του πλούτου που δεν θα εξαρτάται από τα συμφέροντα των λίγων ή τις προσωπικές ατζέντες και θα απελευθερώνει την δύναμη των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς! Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ΕΝΤΙΜΗ Ελλάδα με ισότητα και στις ευκαιρίες και στην απόλαυση των αγαθών που παράγει η ανθρώπινη γνώση της εποχής μας!

Μια νέα σχέση με το παρόν και το μέλλον.

Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν.

Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα. Ξεκίνησα την πορεία μου στον λαό με μόνους συμμάχους τον λαό και το έργο μου, που το σύστημα αποκρύπτει εδώ και δέκα χρόνια. Όχι πια. Τώρα οι αλήθειες μου θα ακουστούν.

Φοβούνται την ατομική και συλλογική ικανότητα. Θέλουν την κοινωνία εξαρτημένη και φοβισμένη. Ούτε σε μένα, ούτε στην πλειοψηφία από εσάς χάρισε η ζωή κάτι. Σας προσκαλώ να πλαισιώσετε τον αγώνα μου και να ακούσετε με ανοιχτή καρδιά το μήνυμά μου. Ας κάνουμε την θέλησή μας για αλλαγή, δύναμη ανατροπής και δικαιοσύνης. Ελάτε μαζικά στις κάλπες να εκλέξουμε Πρόεδρο στις 24 Νοεμβρίου. Παντού στην Ελλάδα θα διαδώσουμε το μήνυμα της αναδιανομής-δικαιοσύνης-ανατροπής! Ο μεγάλος και νικηφόρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μόνη, εθνικά ωφέλιμη, επιλογή. Ας το καταφέρουμε μαζί! Καλή δύναμη και καλούς αγώνες να έχουμε.

Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, υποψήφιος Προέδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. ΥΓ Αύριο στο Λασίθι, μεθαύριο στο Ρέθυμνο.