Τη δέσμευση της Ελλάδας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συλλογικά με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για την προώθηση της αποανθρακοποίησης της ναυτιλίας με φιλόδοξο και ρεαλιστικό τρόπο, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στην παρέμβασή του στο «2024 Green Growth Sustainable Development Forum and Global Forum on Trade (GGSD GTF Forum)» που διοργάνωσε ο ΟΟΣΑ στο Παρίσι. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε ότι η Ελλάδα ως η μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες αποανθρακοποίησης και ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και το έργο του ΙΜΟ. 

Ο υπουργός μίλησε για την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία και την αστάθεια που προκαλούν η κρίση στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα έχει επηρεαστεί άμεσα από τις εξελίξεις οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα. «Ο συλλογικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλότητα του παγκόσμιου εμπορίου» σημείωσε. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν επίσημος προσκεκλημένος του ΟΟΣΑ στο 2024 GGSD GTF Forum στο πλαίσιο του οποίου είχε διμερή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ματίας Κόρμαν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω ανάδειξη της ναυτιλίας στις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ. Ο υπουργός  εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση ως μία από τις ηγετικές δυνάμεις στην παγκόσμια ναυτιλία.