Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαϊου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, οι ομογενείς οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, δυνατότητα που τους παρέχει η νυν κυβέρνηση, μπορούν να απευθυνθούν στο diaspora@nd.gr προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την εγγραφή τους στο apodimoi.gov.gr.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, χιλιάδες Ελληνίδες και χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό. Ήδη, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 25.000 και συνεχίζουν να υποβάλλονται περισσότερες από 500 αιτήσεις καθημερινά – παρά τους περιορισμούς που έχει ο νόμος. Περιορισμούς, που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και που η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει άμεσα.

Για μας στη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες στις εκλογές. Συνεπώς, είναι εξίσου σημαντικό όμως να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και οι Έλληνες που θα βρεθούν στις 20-21 Μαΐου στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής. Θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές μόνο για τις εκλογές του Μαΐου και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα ψηφίσουν κανονικά στην Ελλάδα.

Πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου 23.59.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στο apodimoi.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε τον τόπο κατοικίας τους στο diaspora@nd.gr η να στείλετε το κινητό σας τηλέφωνο».