Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε πολύ πιο αδύνατο από όσο φαίνεται, ήταν σοφή και γενναία είπε σε διάγγελμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα. 

Ο Νασράλα είπε ότι η επίθεση ήταν 100% απόφαση της Χαμάς, η οποία τη σχεδίασε με απόλυτη μυστικότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Χεζμπολάχ δεν είχε καμία εμπλοκή. «Αυτή η μάχη είναι εντελώς παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, δεν έχει καμιά σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα» είπε και πρόσθεσε ότι οδηγεί τη σύγκρουση σε μια νέα ιστορική φάση και θα έχει μεγάλες συνέπειες. «Όσα συμβαίνουν στη Γάζα αποδεικνύουν την ανοησία και την αδυναμία του Ισραήλ». Το Ισραήλ είναι πιο εύθραυστο και από τον ιστό μιας αράχνης, είπε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ και συμπλήρωσε ότι «αυτή η ένδοξη επιχείρηση προκάλεσε στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό και ψυχολογικό σεισμό» στο Ισραήλ. 

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ κάλεσε τα αραβικά έθνη να αποκλείσουν πλήρως το Ισραήλ και να κόψουν κάθε δίοδο από την οποία θα φτάνει πετρέλαιο και τρόφιμα στη χώρα. Αυτό θα είναι ένα μέσο για να επιτευχθούν δύο βραχυπρόθεσμοι στόχοι: το τέλος του πολέμου και ο θρίαμβος των Παλαστινίων και της Χαμάς.

Ο Νασράλα άρχισε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν. «Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μάρτυρα».