Όχι απλά δεν «άδειασαν», όχι απλά δεν επέπληξαν, αντιθέτως «στήριξαν» τον Παύλο Πολάκη, ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Κασσελάκης. Τουλάχιστον την τελευταία φορά που είχε στοχοποιήσει με ανάλογο τρόπο δημοσιογράφους, δικαστικούς και δημόσιους λειτουργούς, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραπέμψει τον… αψύ Κρητικό με το ερώτημα της διαγραφής ή έστω της απομάκρυνσης από τα ψηφοδέλτια, άσχετα αν τελικά το θέμα μαζεύτηκε με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται (και πάλι) στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την έγκριση φυσικά του Στέφανου Κασσελάκη, επιβεβαιώνει ότι ο πολακισμός έχει εδραιωθεί στην Κουμουνδούρου σε σημείο που καθίσταται αδύνατος ο όποιος απεγκλωβισμός ενός ολόκληρου κόμματος, το οποίο φιλοδοξεί να δηλώνει αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή να εμφανίζεται ως ένας εκ των θεσμών της δημοκρατίας και του πολιτεύματος.

Ο βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ασυλία. Έχει πλήρη ασυλία με εντολή προέδρου. Διότι η προσπάθεια του κόμματος και του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη να φανούν πως τηρούν αποστάσεις πέφτει στο κενό. Η ανακοίνωση με τα ναι μεν αλλά που δεν έχει την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό του είναι χαρακτηριστική.

«Επ' ουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ως εδώ ας πούμε ότι υπάρχει μια αντίδραση. Όμως στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται και το αλλά. Αυτό που ουσιαστικά αναιρεί τα προηγούμενα αφού τονίζεται πως:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως ''εγκληματική οργάνωση'' δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου».

Τι και αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όλους με ακραίες εκφράσεις. Τι και αν στοχοποιεί πρόσωπα αναρτώντας φωτογραφίες τους στο Διαδίκτυο, στην Κουμουνδούρου υπάρχει πάντα το αλλά. Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν εξέφραζε τη… διαφωνία του με τον τρόπο που εκφράζεται ο Παύλος Πολάκης, αλλά όπως είχε πει είναι και… αψύς και… Κρητικός.

Επί της ουσίας. Ο Παύλος Πολάκης έχει ασυλία και στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Του νέου προέδρου που μιλά διαρκώς για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να πείσει ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι αν δεν υπήρχαν ο Παύλος Πολάκης και ο Μανώλης Καπνισάκης δεν θα ήταν στο κόμμα αυτό και ως εκ τούτου δεν θα είχε φτάσει να εκλεγεί και πρόεδρος.