Αν και οι αλβανικές αρχές προσπάθησαν να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που είχε προγραμμτιστεί για σήμερα στις 18:00 -ώρα Αλβανίας και 19:00, ώρα Ελλάδας- στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, τελικά θα γίνει κανονικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας.Το έγγραφο δεν το παρέλαβε κάνεις γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα.

Μπελέρης: Η δικαιοσύνη πάντα στο τέλος κερδίζει

Επίσης, στο Open μίλησε, για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης, δηλώνοντας πως είναι «μια χαρά» και «δυνατός». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας».

Ακόμα, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του και γενικά σε όλους τους ομογενείς στη Χειμάρρα και τον νότο της Αλβανίας, ανέφερε: «Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει», τόνισε.

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημείωσε ακόμη ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται πως στην εκδήλωση παρίστανται και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται να μιλήσει στη συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, μεταφέροντας μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών Αρχών, σε μια περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.