Δύο μήνες μετά τον θάνατο του βρέθηκε φοιτητής στη Νέα Ζηλανδία.

Ο πρωτοετής φοιτητής βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία ,πριν από λίγες ημέρες σε προχωρημένη αποσύνθεση ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας και της ειδικής μονάδας ερευνών ταυτοποίησης θυμάτων από φυσικές καταστροφές προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή του.

Το πτώμα του βρέθηκε όταν κάποιοι συμφοιτητές του αντιλήφθηκαν μια άσχημη μυρωδιά προερχόμενη από το δωμάτιό του και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πατριός του φοιτητή είχε ανησυχήσει και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία καθώς δεν είχε καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί του μέσω φίλων του.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στη Νέα Ζηλανδία και ερωτήματα για το πώς δεν είχε γίνει αντιληπτή νωρίτερα η απουσία του φοιτητή. Η υπόθεση εξάλλου δημιουργεί και επιπλέον ερωτήματα αναφορικά με την μέριμνα που λαμβάνουν οι φοιτητές στη χώρα.

Η Campus Living Villages, η αυστραλιανή εταιρεία που διαχειρίζεται τους φοιτητικούς κοιτώνες στο πανεπιστήμιο Canterbury στην πόλη Κράισττερτς αλλά και στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικογένεια του φοιτητή δικαιούται να γνωρίζει τι συνέβη.

 

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν επιβεβαιωθεί και η υπόθεση ανατέθηκε τόσο στην αστυνομία όσο και σε ιατροδικαστή.

Η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Σέριλ ντε λα Ρέι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πανεπιστημιακές αρχές είναι “συντετριμμένες από το συμβάν και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια”.

Ο υπουργός Παιδείας της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι η υπόθεση οφείλεται σε αποτυχία τόσο του πανεπιστημίου όσο και της διαχειρίστριας εταιρείας της φοιτητικής εστίας.