Στην πόλη της Άρτας και στο πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Μαξίμου Γραικού τελέσθηκε ο αγιασμός ενάρξεως του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άρτας κ.κ Καλλίνικο παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, Ιερών Πατέρων, του Δημάρχου Άρτας, Χρήστου Τσιρογιάννη και Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών.

Το θέμα του 3ημερου Συνεδρίου, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή (08.11.2019), και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και πραγματοποιείται με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι «Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος τόνισε πως το ταξίδι για προσκυνηματικούς λόγους διαφέρει από άλλες μετακινήσεις διότι μπορεί να απογειώσει και να φέρει τον προσκυνητή σε επαφή με άλλη πραγματικότητα. Επίσης υπογράμμισε, πως στο 4ο συνέδριο, επιχειρείται για πρώτη φορά, η επιτόπου επίσκεψη στις προσκυνηματικές διαδρομές στην Ήπειρο, τον τόπο των μεγάλων ευεργετών και του Διαφωτισμού.