Εγραψα στο Χ ότι εάν πίστεψες τα περί «προληπτικής επιστράτευσης», που διέσπειρε ψευδώς ένας πρώην διπλωμάτης ονόματι Χρυσανθόπουλος, είσαι ηλίθιος. Λίγο αργότερα πέφτω πάνω στην υπ’ αριθμ. 92/8.10.2024 ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, με τίτλο «Πρόσκληση προληπτικής επιστράτευσης εν όψει της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ – Ιράν», ο οποίος αναφέρει: «(...) Ο κ. Χρυσανθόπουλος εκπροσώπησε επί δεκαετίες την ελληνική διπλωματία ως πρέσβης της Ελλάδος στην Αρμενία, την Πολωνία, τον Καναδά, ως Γ.Γ. του ΟΣΕΠ (2006-12) και ως γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών. Ετσι, θεωρείται αξιόπιστο πρόσωπο».

Ποιος είναι όμως ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος; Το 2013, είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι η κυβέρνηση ανέθεσε τη φύλαξη της Βουλής στην ιδιωτική εταιρεία Blackwater, ισχυρισμός που είχε διακινηθεί από τον Δημήτρη Καζάκη, αρχηγό του ΕΠΑΜ, του οποίου ήταν μέλος ο κ. Χρυσανθόπουλος. Απέναντι στους ισχυρισμούς αυτούς, το υπουργείο Εξωτερικών είχε τοποθετηθεί με ιδιαίτερα καυστικό λόγο: «Ανάξια διαψεύσεως. Στερούνται σοβαρότητας τα μυθεύματα και οι φαντασιώσεις ενός αναξιόπιστου πρώην υπαλλήλου του ΥΠΕΞ». Στις 28.3.2013 αναρτάται το υπ’ αριθμ. Γ΄ 135 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανακαλείται το από 22.5.2009 Προεδρικό Διάταγμα κατά το μέρος που αφορά στη διατήρηση από τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο του Θεμιστοκλή του τίτλου του «Πρέσβη επί τιμή».

Ακολούθως, με το από 28.03.2016 Προεδρικό Διάταγμα (Γ΄ 348), μετά από πρόταση του Νίκου Κοτζιά, ο Χρυσανθόπουλος αποκαθίσταται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του αποδίδεται εκ νέου ο τίτλος του «πρέσβη επί τιμή»...