Σε δηλώσεις αναφορικά με τις εκλογές 2023 και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕGA σημειώνοντας με έμφαση ότι «Από την στιγμή που ο κύριος Ανδρουλάκης έχει πει δε δέχομαι πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ούτε και τον Τσίπρα, επειδή εμείς δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις, είμαστε ξεκάθαροι, πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Αν ο όρος του ΠΑΣΟΚ είναι δε δέχομαι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος για πρωθυπουργό, δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για ενδεχόμενη συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την 21η Μαΐου».

Επιπροσθέτως, ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ίδια ρητορική. Από ό,τι έχω καταλάβει συζητάει να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Εμείς στη ΝΔ λέμε πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και πιστεύουμε ότι πρώτο κόμμα την Κυριακή θα είναι η ΝΔ, άρα πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ θα έχει μια μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για αυτό, είμαι απολύτως βέβαιος».

Παράλληλα, ο κ.Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι «Εμείς θα σεβαστούμε το Σύνταγμα, αλλά για να μη λέμε ψέματα, με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων ως έχουν, η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δε φαίνεται πιθανή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε τη ‘βόμβα’ της απλής αναλογικής. Πάντα έλεγα ότι οι Αριστεροί, για να είναι Αριστεροί, κάτι δεν καταλαβαίνουν καλά στη ζωή. Όταν σου αρέσει η απλή αναλογική, εκ προοιμίου λες ότι θέλω να κάνω συνεργασία».

Εν κατακλείδι από την πλευρά του ο έτερος παρευρισκόμενος στο πάνελ κ.Φάμελλος σημείωσε πως «Αυτό που δεν βγαίνει είναι ο μήνας, αυτό που δεν βγαίνει είναι η ζωή των Ελλήνων γιατί εκεί μας κατάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης μάς υποσχόταν μια καλύτερη Ελλάδα και τώρα η Ελλάδα είναι φτωχότερη και ανασφαλής. Εμείς έχουμε συνομιλητή την κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος, συμπληρώνοντας: «Το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και πλειοψηφία σε μια προοδευτική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο στόχος μας».