Δεν είναι ότι αντιγράφει κάθε αυταπάτη, κάθε προεκλογικό παραμύθι, κάθε υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα. Κινείται ακριβώς στα ίδια βήματα. Έτσι και στην «απροειδοποίητη» περιοδεία του, ο Στέφανος Κασσελάκης «συνέπεσε» στο να ακούει τα ίδια με τον προκάτοχό του. Αλλά και να υπόσχεται τα ίδια ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι του «λαϊκισμού».

Και με το βάρος να πέφτει στους… ώμους του, όπως ο ίδιος  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε κάποιον πολίτη, βρεθήκαμε και πάλι θεατές σε σκηνικά που ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνιστούσε. Για παράδειγμα ένας πολίτης του είπε: Και το ένα τρίτο να κάνεις από αυτά που λές θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Με τη φράση αυτή ξύπνησαν μνήμες. Όπως τότε που πολίτης έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα: Και τα οκτώ στα δέκα να κάνεις καλά θα είναι. Για να προστίθεται ένας ακόμη να λέει στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Και δύο στα δέκα να κάνεις θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Εντάξει θα πει κανείς, τυχαίο είναι. Μπορεί. Ουδείς δύναται να αποκλείσει τη… σύμπτωση. Ή να αποκλείσει το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα φέρει την… αλλαγή. Πάντως δηλώνει έτοιμος να σηκώσει αυτό το βάρος και να σώσει τη χώρα.

Προς το παρόν αναλώνεται σε «απροειδοποίητες» και «αδιαμεσολάβητες» επαναλήψεις της τακτικής Τσίπρα. Με άκρατο λαικισμό, καταστροφολογία και… αγκαλιές. Διότι και ο προκάτοχός του αυτό με τις αγκαλιές.

Σημείωση: ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο, αξεπέραστο πρόβλημα. Κλήθηκε να εξηγήσει στους ίδιους αυτούς πολίτες, στους ηλικιωμένους και στις ηλικιωμένες για ποιο λόγο δεν έκανε ούτε το… ένα στα δέκα, ή μάλλον γιατί έκανε ακριβώς τ αντίθετα. Και δεν τα κατάφερε. Μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις.