Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις ΗΠΑ και στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάνοντας απολογισμό υπογραμμίζουν τα θετικά αποτελέσματα όλων των επαφών που είχε στη Νέα Υόρκη και φυσικά τα βασικά μηνύματα που εξέπεμψε με την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ο πρωθυπουργός έκανε πάρα πολλές συναντήσεις και με επενδυτές και με ανθρώπους της ομογένειας», επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Γιατί όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που τα έχει ανάγκη ο κόσμος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία δεν προκύπτουν τυχαία. Προκύπτουν από την ενδυνάμωση της χώρας, από την αύξηση του ΑΕΠ, από το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν αντικείμενο συζήτησης μόνο για αρνητικούς λόγους πριν από κάποια χρόνια – όλοι συζητούσαν τι θα κάνουν με το χρέος της χώρας, τι θα γίνει με την Ελλάδα–, από εκεί που ήταν μια χώρα-επαίτης, δυστυχώς, πριν από κάποια χρόνια, τώρα πρωταγωνιστεί, βήμα βήμα, και επιστρέφει ουσιαστικά στους πολίτες αυτά τα οποία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξαιρετικές προοπτικές

Παράλληλα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζουν στις συνεντεύξεις που έδωσε ο πρωθυπουργός σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το CNN και το Bloomberg, διαβεβαιώνοντας για τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας και τις εξαιρετικές προοπτικές που υπάρχουν σε όλους τους δείκτες για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα επέστρεψε για τα καλά» αποτυπώνει ξεκάθαρα το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Ελληνας πρωθυπουργός με πρωταρχικό στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες ως γνωστόν δημιουργούν με τη σειρά τους νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ηταν κάτι που ο πρωθυπουργός ανέφερε με έμφαση με κάθε ευκαιρία επί αμερικανικού εδάφους, με τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, καθώς η χώρα «τρέχει» με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα κλείσει τη χρονιά με πρωτογενές πλεόνασμα και σημειώνει ρεκόρ στις εξαγωγές, στις ξένες επενδύσεις και στα έσοδα από τον τουρισμό.

Ομως το ισχυρότερο «όπλο» στα χέρια του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν η έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης στο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών και η διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.