Στη γραμμή που ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε πριν από τις εκλογές του 2023 κινείται οΣτέφανος Κασσελάκης, που εμφανίζεται να υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προηγούνται ενόψει ευρωεκλογών διότι «έχουν μοιράσει πολύ χρήμα». O πανικός στην Κουμουνδούρου είναι πλέον ολοφάνερος ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποκαλύψεις που συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως η κυβερνώσα παράταξη προηγείται «διότι έχει μοιράσει πολύ χρήμα», εμφανίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες της χώρας, τους ψηφοφόρους, ως εξαγορασμένους, θυμίζοντας τον Αλέξη Τσιπρα που δήλωνε ότι αν είχε να μοιράσει 50 δισ. ευρώ θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί.

Η τραγική αυτή δήλωση έρχεται να προστεθεί στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το 41% που έλαβε η κυβέρνηση στις τελευταίες εθνικές εκλογές και την προσπάθεια να δείξει ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα ποσοστό που υφάρπαξε το κυβερνών κόμμα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ποια είναι η άποψή του για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θεωρεί τους πολίτες αργυρώνητους πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Εν τούτοις, η δήλωσή του έχει μείνει και είναι σαφής. Αποτυπώνει άλλωστε τη συνολική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, αφού όταν οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό και την τοξικότητα εκτιμάται –από την Κουμουδούνδρου– είτε ότι έχουν εξαγοραστεί είτε ότι έχουν παραπλανηθεί.