Συνδικαλιστές μαζί με φοιτητές στο ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, λόγω της «απόλυσης» (στην πραγματικότητα, μη-ανανέωσης σύμβασης) του Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι νωρίτερα είχαν κάνει γενική συνέλευση και κατόπιν διαμαρτυρήθηκαν ενώπιον της αντιπρυτάνεως του ΕΚΠΑ, Σοφίας Παπαϊωάννου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συνδικαλιστές και οι φοιτητές προέβησαν σε φωνασκίες, με την αντιπρύτανη να ζητά επιτακτικά την απομάκρυνσή τους από το γραφείο της, φωνάζοντας «έξω από το γραφείο μου, ρε» και χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι!

Υπενθυμίζεται ότι ο συμβασιούχος υπάλληλος του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Αντωνίου -του οποίου η σύμβαση απλώς δεν ανανεώθηκε- είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων τη Διοίκηση του πανεπιστημίου, αφού δημόσια παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο σαμποτάζ του server του ΕΚΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, προκαλώντας την αναβολή τωνεξ αποστάσεως εξετάσεων σε κάποιες από τις σχολές του Πανεπιστημίου.

Παράδειγμα προς μίμηση

Η κυρία Παπαϊωάννου δίνει το παράδειγμα, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι πανεπιστημιακοί, απέναντι σε τραμπουκισμούς και bullying των συνδικαλιστών και -πολύ συγκεκριμένης- μερίδας φοιτητών. Η πράξη που δημοσίως παραδέχτηκε ο κύριος Αντωνίου, δηλαδή η δολιοφθορά σε εξοπλισμό του πανεπιστημίου, κανονικά ενέχει και ποινικές ευθύνες. Στην πραγματικότητα, έκαναν χάρη στον εν λόγω συμβασιούχο, που απλώς δεν του ανανέωσαν την σύμβαση, αντί να κινηθεί το Πανεπιστήμιο νομικά εναντίον του. Αλλά για τους συνδικαλιστές δεν ήταν αρκετό, έπρεπε η Διοίκηση να «επιβραβεύσει» την αυθαιρεσία του, επαναπροσλαμβάνοντάς τον. Εμείς έχουμε να πούμε ένα μεγάλο εύγε στην κυρία Αντιπρύτανη, καθώς και να εκφράσουμε την ευχή να μιμηθούν κι άλλοι πανεπιστημιακοί το παράδειγμά της.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο