Ανοιχτός πρέπει να θεωρείται πλέον ο πόλεμος μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα, μετά από όσα έχουν γίνει χθες και σήμερα, καθώς η πλευρά Κασσελάκη δείχνει να «σηκώνει το γάντι» που έριξε το «στρατόπεδο Τσίπρα». Συγκεκριμένα, αυτό γίνεται εμφανές σε παραπολιτικό επίπεδο, με πρώτο «κρούσμα» τον χθεσινό (28/05) σχολιασμό της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Λιάγκα, από τον ίδιο τον δημοσιογράφο.

Το πρώτο κρούσμα

Ο κύριος Λιάγκας είπε επικαλούμενος την συχνή επαφή που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη -στο πλαίσιο των συχνών συνεντεύξεων-, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν άνοιξε τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη», αλλά ότι «ήθελε να ξεφορτωθεί τους άλλους» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «του φάνηκε εκείνη την ώρα διαφορετικός, πόνταρε επάνω του γιατί δεν γούσταρε την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και όλους τους άλλους που του είχαν ανοίξει τον λάκκο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν εκτιμά όσο όλοι νομίζουμε, ο Τσίπρας τον Κασσελάκη. Του είναι ένα αναγκαίο κακό. Και μετά, αυτό που έκανε ο Τσίπρας, που πήγε να τον ρίξει στο συνέδριο και τελικά κέρδισε ο Κασσελάκης, εκείνη την ημέρα έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης. Την ημέρα που τον αμφισβήτησε ο Τσίπρας, που υποτίθεται ότι του είχε δώσει το δαχτυλίδι, στο συνέδριο βάζει τη Γεροβασίλη και τελικά γίνονται δημοσκοπήσεις μυστικές εκείνο το βράδυ και παίρνει 60% - 65% ο Κασσελάκης και 30 - 35% η Γεροβασίλη -και από πίσω ο Τσίπρας- και τελικά δεν πάνε να διεκδικήσουν την ηγεσία - γιατί αυτή είναι η αλήθεια». Στην ερώτηση του Βαγγέλη Περρή «γιατί δεν τα λέει ο ίδιος;», ο Γιώργος Λιάγκας είπε ότι «δεν μπορεί να τα πει ο ίδιος».

Το δεύτερο κρούσμα

Το δεύτερο κρούσμα ήρθε σήμερα (29/05) από την Θεοδώρα Τζάκρη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, όπου είπε ότι ως πρωθυπουργός, δεν θα έβαζε στην κυβέρνησή του τον Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Τζάκρη θέλησε να αποφύγει το ερώτημα, λέγοντας ότι «ο κύριος Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο άνθρωπος που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση» για να συνεχίσει λέγοντας «εσείς έχετε ρωτήσει ποτέ τον κύριο Μητσοτάκη αν θα έκανε υπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ή τον Κώστα Καραμανλη; Είθισται να γίνεται αυτή η ερώτηση; Ο κύριος Τσίπρας ήρθε στην εκδήλωση προχθές (σ.σ. στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου), ευχήθηκε στους ανθρώπους να έχουν (καλή επιτυχία)». Ο δημοσιογράφος όμως, ανταπάντησε ότι «ο κύριος Τσίπρας, ήθελε να ρίξει τον κύριο Κασσελάκη στο συνέδριο, το ξεχάσατε;», με την Θεοδώρα Τζάκρη να απαντά «εν πάση περιπτώσει, πήρε και τη συγκεκριμένη απάντηση».

Βγήκαν «τα σπαθιά» από «τα θηκάρια»;

Η απάντηση είναι προφανής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τέτοιες πληροφορίες -όπως εκείνες που ανέφερε ο κύριος Λιάγκας- θα έμεναν αυστηρά εντός του κόμματος και ουδείς θα τολμούσε να τις πει σε έναν δημοσιογράφο, έστω και «off the record», ακριβώς επειδή κάπως θα διαρρεύσουν ως παραπολιτική είδηση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, λέχθηκαν «στον αέρα» από τον κύριο Λίαγκα -περιέχοντας μάλιστα πληροφορίες τόσο ακριβείς, που κανείς δεν μπορεί να αποδώσει σε φανταστικά σενάρια του δημοσιογράφου-, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να τα πει ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να τηρήσει τα προσχήματα. Αλλά πόσο τηρούνται τα προσχήματα, όταν την αμέσως επόμενη ημέρα, η κυρία Τζάκρη -η οποία είναι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-, ενώ στην αρχή προσπάθησε να αναπαράξει το αφήγημα του «ενωμένου ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη», αποδέχτηκε πλήρως την αιτίαση του δημοσιογράφου, ότι στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, απαντώντας μάλιστά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πήρε τη συγκεκριμένη απάντηση».

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια σχεδιασμένη κίνηση από πλευράς Κασσελάκη, προκειμένου να «τελειώσει» τον Αλέξη Τσίπρα από την ενεργό πολιτική, διότι προφανώς διαβλέπει -όπως και όλοι όσοι ασχολούνται έστω και επιδερμικά με την πολιτική- ότι ο Αλέξης Τσίπρας του «την έχει στημένη στη γωνία» αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν θα γράψει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ 20%, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα κατορθώσει να αγγίξει το 17% του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το γεγονός ,θα είναι η αφορμή της ολομέτωπης επίθεσης Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να πάρει το κόμμα πίσω, η αρχή της οποίας θα γίνει μια εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές και στο περιθώριο της εκδήλωσης του «Ινστιτούτου Τσίπρα». Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.