«Το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ενδιαφέρον, αλλά χρειαζόμαστε ανασυγκρότηση», επισημαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή ΚΕΝΤΡΟ του ΕΡΤNews με τον Γιώργο Κουβαρά, έκανε εκτενείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, την εκλογική αναμέτρηση και την πολιτική πραγματικότητα. Με ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε:

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θα ήθελα, προφανώς αφού κατέβηκα στις εκλογές. Θα πρέπει πάντοτε να σταθμίζουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είμαστε αισιόδοξοι και να βλέπουμε την καλή τους πλευρά».

Προκαλέσαμε ενδιαφέρον

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ κατά την εκλογική διαδικασία: «Το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ένα σημαντικό ενδιαφέρον. Όχι αυτό που περιμέναμε. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι θα έχουμε ξεσηκώσει πολύ περισσότερο κόσμο». Παρά την αύξηση των συμμετοχών, επεσήμανε πως «προκάλεσε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από αυτούς που πήγαν να συμμετέχουν».

Σχετικά με το μέλλον του κόμματος, υπογράμμισε ότι η νέα ανθρωπογεωγραφία των μελών προσφέρει ελπίδες για την επόμενη μέρα, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις: «Το στοίχημα είναι να οργανώσουμε έτσι την επόμενη μέρα, ώστε αυτή η νέα ανθρωπογεωγραφία να μπορεί να συμμετέχει».

Η ομιλήτρια έκλεισε τονίζοντας την ανάγκη ανασυγκρότησης και ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως το κόμμα πρέπει να αποκτήσει μια πιο ισχυρή και διακριτή ταυτότητα που θα «ταράζει τα νερά» στον δημόσιο διάλογο.

Δείτε το βίντεο