Αποκάλυψη από τον Θάνο Πλεύρη στη Βουλή ο οποίος εξήγησε πως το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 δεν ακυρώνεται αλλά αναστέλλεται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κακής νομοθέτησης, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε όλες τις παρατάσεις για την ισχύ των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να τις έβγαζε με υπουργική απόφαση χωρίς να γίνεται ξανά η συζήτηση τους στη Βουλή.

Ο κ. Πλεύρης, μίλησε για αναγκαίες παρατάσεις, σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξετάζουμε όλα τα δεδομένα της στιγμής και αποφασίζουμε τη λήψη ή μη, νέων μέτρων» ενώ αιτιολόγησε την απόσυρση του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, τονίζοντας ότι «τότε που εφαρμόστηκε. ήταν άλλοι οι δείκτες της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ αυτή τη στιγμή, λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, οι εμβολιασμένοι έχουν ξεπεράσει το 90%».

«Η αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τότε θα επανεξεταστεί το μέτρο και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πράξουμε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, επέμεινε στη χρησιμότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τονίζοντας ότι «ως προς τους σκληρούς δείκτες, ο εμβολιασμός προστατεύει στο κομμάτι της βαριάς νόσησης».

«Ενώ ήμασταν στο 85% του ενήλικου πληθυσμού που νοσούσε, σήμερα είναι λιγότερο από 20% το ποσοστό που νοσεί. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Από την 1η Σεπτεμβρίου που τέθηκαν τα μέτρα είχαμε αύξηση εμβολιασμών. Έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα ακόμα και αν διαφωνείτε. Ναι, αυτή τη στιγμή ακόμα και οι σκληροί δείκτες βρίσκονται σε αποκλιμάκωση. Τα οφέλη των εμβολιασμών τα καρπωνόμαστε τώρα», ανέφερε.