Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, συγκεκριμένα, πως «ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως».

Στη συνέχεια εξέφρασε την αμφιβολία του αν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή η ενότητα στο κόμμα, η οποία συζητήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ παράλληλα ακολουθούνται πρακτικές διαγραφών εξ αποστάσεως και μέσω των social media: «Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν».

Να σημειωθεί, επίσης, πως χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναμένεται πολύ σύντομα η αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κουμουνδούρου με τις φήμες που έχουν ξεκινήσει για το νέο κομματικό σχήμα να αρχίζουν να παίρνουν όλο και περισσότερο σάρκα και οστά. Επιπλέον, πάλι χθες, και η Ομπρέλα από πλευράς της έκανε λόγο για το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Πάντως, βάσει των παραπάνω, κάθε άλλο παρά ενότητα θυμίζει το σκηνικό που έχει στηθεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Διαγραφές, σπόντες, πισώπλατα συντροφικά μαχαιρώματα. Κάθε μέρα που περνάει, ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον στόχο της ενότητας, ενώ η διάσπαση, στην οποία φαίνεται να πλησιάζει όλο και πιο κοντά, μοιάζει να γίνεται ένα όλο και πιο πιθανό σενάριο. Ίδωμεν...