Λίγες μέρες μετά τις προειδοποιητικές βολές που έριξε στον Στέφανο Κασσελάκη από το Ρέθυμνο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανήλθε και ήταν περισσότερο επιθετικός με τον ουρανοκατέβατο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφ' ενός υποβάθμισε την υποψηφιότητα Κασσελάκη λέγοντας ότι το ενδιαφέρον γι' αυτήν είναι «δημοσιογραφικό» και αφ' ετέρου τον κατηγόρησε ότι δεν ξέρει τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ανθρώπους και την ιστορία του. «Το κόμμα δεν είναι επιχείρηση για να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα» είπε.

Χρύσωσε το χάπι, πάντως, επισημαίνοντας ότι συμφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη σε επιμέρους θέματα όπως αυτά που αφορούν τον δικαιωματικό χώρο. 

Για τον εαυτό του, ο Ευκλείδης είπε ότι σαφώς μπορεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα και δίνοντας στα μέλη και στον κόσμο του υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για τις αξίες και τις ιδέες του κόμματος. Δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί ως πρόεδρος να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παράλληλα ότι είναι υπέρ της συζήτησης με τη σοσιαλδημοκρατία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα, που δεν θα είναι άθροισμα απόψεων, αλλά σύνθεση αυτών. Ο κόσμος πρέπει να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα τις θέσεις του κόμματος και αυτό να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για τη σύνθεση» επισήμανε.