Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να «ρίξει» αερογέφυρες με την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία, με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις του Συντηρητικού κόμματος για την καραντίνα 14 ημερών που θα επιβάλλει η Βρετανία σε τουρίστες από το εξωτερικό.

Καθώς οι Συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το μέτρο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο Τζόνσον επιχειρεί να περιορίσει τους κλυδωνισμούς στην αεροπλοΐα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι μόλις 23 άτομα χρησιμοποίησαν το Gatwick σε μια ολόκληρη ημέρα την περασμένη εβδομάδα, όταν προ κορωνοϊού, στο αεροδρόμιο βρίσκονταν 45.000 άτομα την ημέρα.

Θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα οι Ελληνες 

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, ταξιδιώτες από Ελλάδα, Αυστραλία και Πορτογαλία θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα. Όπως αναφέρει ακόμη η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «προσωπικά ευνοεί» τις αερογέφυρες, μετά τις επικρίσεις στις τάξεις των συντηρητικών και τις προειδοποιήσεις άνω των 200 διευθυντικών στελεχών των αερομεταφορών και του τουρισμού, όπως αυτοί της Ryanair και της IAG, στην οποία ανήκει η British Airways.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: