Την θέση ότι η έδρα δεν ανήκει στον βουλευτή εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη μετά το περιστατικό επίθεσης σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την απόφαση του πρώτην υπουργού να μην παραδώσει την έδρα. «Δεν θυμάμαι πολλούς βουλευτές να έχουν παραδώσει έδρα. Η άποψη μου για την έδρα, και την έχω αποδείξει, είναι ότι όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη η έδρα δεν είναι δική σου», σημείωσε.

Σχετικά με την υπόθεση Αυγενάκη και τη φράση «έχω ασυλία» που φέρεται να είπε μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Υγείας είπε: «Στη δική μας παράταξη η βία δεν γίνεται δεκτή και η φράση ασυλία που φέρεται να είπε εκτός από εξοργιστική είναι και ανόητη». «Προφανές ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία», συμπλήρωσε για να ξεκαθαρίσει επίσης πως «δεν δέχομαι καμία υπόδειξη από την αριστερά» αναφέροντας χαρακτηριστικά την επίθεση της Θεανώς Φωτίου προς την Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή μετη φράση «άι στο διάολο».

Στόχος οι θέσεις στη δημόσια υγεία να γίνουν ελκυστικές

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευθεί σύντομα σε ΦΕΚ και θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως εξήγησε, η ρύθμιση αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικευόμενους και οδοντιάτρους, με στόχο οι θέσεις στη δημόσια υγεία να γίνουν ελκυστικές, καθώς μέχρι σήμερα αρκετές προσλήψεις βγαίνουν άγονες.

Ανέφερε ως παράδειγμα την Κω, όπου έγινε προκήρυξη 4 παθολόγων καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανέναν. Όπως είπε η προκήρυξη έγινε 11 φορές και όλες, κηρύχθηκε άγονη.

«Δεν είναι δυνατόν έχουμε σειρά νοσοκομείων με κενές θέσεις ενώ υπάρχουν πολλοί ιδιώτες γιατροί σε μια περιοχή», είπε και συμπλήρωσε ότι άμεσα υπογράφεται Υπουργική Απόφαση για τις άγονες περιοχές. «Αυξάνουμε το επίδομα από τα 100 στα 300 ευρώ και αυξάνουμε τον αριθμό των άγονων. Μπορεί να μην είναι νησί, αλλά να μην πηγαίνει κανείς».

Για τα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι έχουν ξεπεράσει τα 2.000 τους τρεις μήνες που ισχύουν.