Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως τα όσα ακούστηκαν μεταξύ των συντρόφων, αναδεικνύουν τις παθογένειες και το αβέβαιο μέλλον που έχει το κόμμα αυτό. 

Ιστορικά και σημαντικά στελέχη της Αριστεράς ετοιμάζονται για το μεγάλο άλμα. Ηδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συνέβησαν προεκλογικά, ενώ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον. Να φύγει δηλαδή και να δημιουργήσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο κόμμα με πιο αριστερές προοπτικές. 

Είναι προφανές ότι όλοι όσοι διαφωνούν με τον Κασσελάκη ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα λειτουργήσει διασπαστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το θέμα είναι εάν ο νέος σχηματισμός θα μπορέσει να πάρει ένα σημαντικό και κρίσιμο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην έχει την τύχη που είχε το κόμμα του Π. Λαφαζάνη και των συντρόφων του που έφυγαν από το κόμμα. 

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι προφανές ότι ο χώρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία της κοινωνίας ότι κάποια στιγμή θα αποτελέσει μια σοβαρή εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το κυβερνητικό κόμμα και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση διανύει τον τέταρτο χρόνο στην εξουσία και, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, η καθημερινή τριβή με τα προβλήματα της κοινωνίας δημιουργεί φθορά και γίνονται λάθη. 

Σημασία έχει τα λάθη αυτά να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται. Ο πρωθυπουργός, όπως απέδειξε και στην πρόσφατη συνέντευξη στον AΝΤ1, είναι απόλυτα προσγειωμένος στην αποστολή του και λειτουργεί πάντα με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα. 

Αυτή είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση όσον αφορά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας. Της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική κατάσταση η οποία επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός παραμένουν κυρίαρχοι σε όλα τα επίπεδα. Το ισχυρό αποτύπωμα της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνουν πού οδεύει το πολιτικό σκηνικό. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…