Οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ασπροκκλήσι και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατήσουν τις τιμές που θα πρέπει να έχει το προϊόν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.
Συμφωνήθηκε ότι η κατώτερη τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 38 λεπτά, ώστε να μπορεί και ο παραγωγός να έχει ένα μικρό κέρδος.
Ακόμη συζήτησαν την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν όλοι μαζί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εσπεριδοειδή και να ακούγεται η φωνή τους.
Οι αγρότες επιδιώκουν μέσω των ομάδων παραγωγών να φτάσουν οι ίδιοι στις αγορές των εσπεριδοειδών, αφού διαπιστώνουν ότι το προϊόν τους ξεκινάει με 40 λεπτά από τον τόπο παραγωγής και καταλήγει στα 3 και 4 ευρώ στα ράφια και τον τελικό καταναλωτή.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ