Ευκαιρία, καθώς οι περισσότεροι μένουμε σπίτι, να φτιάξουμε και κανένα γλυκό. Γρήγορο, όμως. Και συγκεκριμένα γρήγορα donuts, που θα τα απολαύσουμε με κανέλα και ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. γάλα
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για το πασπάλισμα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν δεν μπορούμε πια να ανακατέψουμε το μείγμα, το πλάθουμε με τα χέρια μας.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια σε πάχος 1-1,5 εκ.

Παίρνουμε δύο στρογγυλά κουπάτ με διάμετρο 10 εκ. και 2 εκ. Κόβουμε όλο το ζυμάρι με το κουπάτ 10 εκ. ώστε να δημιουργήσουμε τα donuts και με το κουπάτ 2 εκ. κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κούπα και την τρύπα στη μέση να τη δημιουργήσουμε με τα δάχτυλά μας.

Τηγανίζουμε τα donuts σε 2 δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν και να φουσκώσουν.

Παράλληλα σε ενα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.

Αφαιρούμε τα donuts από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε καλά και τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com