Με συγκινησιακό λόγο, προσωπικές αναφορές στον ισχυρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος, τη «σφραγίδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον καθαρό λόγο και πολλαπλά πολιτικά μηνύματα για τα 50 χρόνια του πολιτικού βίου της Ν.Δ απευθύνθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στους συνέδρους και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, στο Ζάππειο. «Εμείς, η ΝΔ, δεν είμαστε μηχανισμός νομής εξουσίας, ασκούμε εξουσία κατά εντολή του ελληνικού λαού στο όνομα αρχών και αξιών . Αυτή είναι η ισχυρή μας νομιμοποίηση», τόνισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ευλογημένος που έχω την δυνατότητα να σας απευθύνω το λόγο σε αυτό τον ιστορικό χώρο που συνδέεται με μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι το σπίτι μου, είναι τα σκαλιά της ζωής μου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη ΝΔ«εκπλήρωση προσωπικής αλλά και εθνικής υποχρέωσης», ενώ αναφερόμενος στην πολιτική διαδρομή του κόμματος τόνισε: «Είμαστε η παράταξη που την δικαιώσαν οι ιστορικές της επιλογές. Η παράταξη που στάθηκε στην πλευρά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της διεθνούς νομιμότητας Η παράταξη που με συνέπεια υπηρετεί μία φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δε διχάζει αλλά ενώνει του Έλληνες. Μια Ελλάδα λουσμένη μετά τις εκλογές του 2023 στο μπλε της ΝΔ του Μητσοτάκη».

«Εμείς είμαστε το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαικό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης μας ως κόρη οφθαλμού. Διευρυνόμαστε, δε μεταλλασσόμαστε, το μπλε είναι μπλε, δεν ξεθωριάζει» υπογράμμισε.

Η Ν.Δ κόμμα των μεταρρυθμίσεων-δίπλα στους αδύναμους

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των μεταρρυθμίσεων, «είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους, αυτούς τους οποίους η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει. Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε ότι επί Υπουργίας του και κυβερνητικής θητείας του Αντώνη Σαμάρα εξοβέλισε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1947 μεγάλωσε με τις ιστορικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αλλά και με τη στρατηγική αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ. «Καταστήσαμε σαφείς τις κόκκινες γραμμές και υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα μας έναντι των απειλών, είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος».

Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ο υπουργός 'Αμυνας υπενθύμισε το σημαντικό διακύβευμα, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. «Η Ελλάδα δεν είναι εισπρακτική εταιρεία ευρωπαικών κονδυλίων, είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στο πιο περήφανο πολιτικό εγχείρημα, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαικό εγχείρημα από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαικισμού με μπροσταρή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαικού λόγου».

«Μετά από 50 χρόνια οι αρχές μας είναι πιο επίκαιρες από ποτέ-Η ΝΔ έχει τον πατριωτισμό της ευθύνης»

Σημαντικός σταθμός στην ομιλία του Νίκου Δένδια ήταν η ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας με τη συνδρομή, τις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές δράσεις της ΝΔ. «Είμαι πολύ περήφανος», τόνισε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα μεγάλωσε. Η επικράτεια της πατρίδας μεγάλωσε με τις ιστορικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η πατρίδα μας έγινε πιο ασφαλής με συμφωνίες για στρατηγική και αμυντικά συνεργασία με ΗΠΑ και Γαλλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καταστήσαμε σαφέστατες τις κόκκινες γραμμές μας απέναντι στις προκλήσεις. Υπερασπιστήκαμε με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα. Είπαμε πάντα τα πράγματα με το όνομα τους μέσα στη χώρα αλλά θυμάστε και έξω απο την χώρα.Γιατί εμείς έχουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης

Είμαστε πρωτοπόροι σε προσπάθεια δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της ΕΕ. Απόδειξη η διοίκηση της επιχείρησης Ασπίδες»